2020. január 5., vasárnap

MELYIK IGAZI FÖLDÖNKÍVÜLI ÜZENET ÉS MELYIK NEM?

 Pável Márta

MELYIK IGAZI FÖLDÖNKÍVÜLI ÜZENET ÉS MELYIK NEM?

Azt vélem és remélem, hogy senki sem akarja, hogy direkt becsapják, ennyire igényesek az olvasóink. Az igaz, ebben az információözön világban nehéz elválasztani az ocsút a búzától. De most próbáljuk meg.

Az utóbbi időkben beleakadtam két fő iratnak tűnő „közlésbe”: Kryon üzenetei és a 170 óra beszélgetés a földönkívüliekkel (reklámozás célja nélkül), ahol gyakorlatilag különböző üzenetek érkeznek már 20 éve az emberiség számára. Az ember mindig új információt keres, és reménykedik, hogy ez igaz is, csakhogy az információ alapos átgondolásra és megszűrésre kell, hogy kerüljön, mert nagyon sok téveszme van. Eleinte úgy tűnik, minden rendben, de alaposabban elemezve kijönnek a szarvashibák is. Mivel százszázalékos tévedés sem létezik úgy, ahogy százszázalékos igazság sem, mégis nagyon fontos a forrás, hogy honnan és mi módon, mennyire ferdítve érkezik az információ.

Pár kritérium, ami nagyon sokat elárul, hogy mennyire igaz vagy hamis valami. Mivel meggyőződésem, tudásom szerint a Világegyetem okkal, céllal van, és értelemmel bír – még ha a mai tudomány erre nem is jött rá...—, így nekem alapkritériumok:

1. Ne térjen el Istentől – ne tagadja –, a létünk okától, a lélek halhatatlanságától.

2. Hogy miért van a világegyetem, ami – már tudott isteni közlés szerint – azért van, hogy az Istentől kiáramló lelkeknek, mindegy hogy milyen formában, milyen dimenzióban vannak, helyet adjon arra, hogy felébredjenek, visszatérhessenek.

3. Minden lényben van lélek, bárhol is van, bármilyen formában is létezik, de hangsúlyozom, minden lény lelke Istentől van, és ezért halhatatlan, és vissza kell térnie az eredethez, Istenhez.

4. A lények azért mozognak önállóan, mert lelkes lények, ha elmegy a lélek, hulla marad, nos ez a halál.

5. Jézus Krisztus a megtestesült isteni személy semmiképpen sem ufó, sem nem földönkívüli lény. Ő egy kategória, s az az Istené. Ez a határ sem sérthető meg.

6. Az, hogy újra és újra reinkarnálódni akar valaki, és ez úgy van feltüntetve, hogy természetes, azt kell mondanom, hogy ez sem lehet igaz, mert Istennek nem lehet célja az örök körforgás fenntartása, sőt a legfelsőbb értelemnek, Istennek a célja ennek a megszakítása és a lények hazavitele a szenvedéssel teli világokból.

 Tehát nagyon fontos, hogy ne adjunk teret a káosznak, mert akkor eltévedünk. Sajnos az az írás rögtön hitelét veszti, amelyik kifejti, hogy egy bolygón lelketlen lények vannak. Ha egy ekkora hiba van benne, akkor lehet hinni a többi részének? Vagy hogy Jézus valamilyen ufó alakban jelenik meg, és hogy ezer valahányszor már reinkarnálódott. Nem helytálló.   

Azok az emberek, akik valamiféle információt közölnek a földönkívüliekről, lehet igaz vagy mese. Több olyan is van, aki némi valós infóval rendelkezik, de a saját feje után átrendezi: elrejti, kibővíti, illetve kidolgoz belőle egy könyvet, vagy egy hosszú cikket, és úgy gondolja, hogy ez így jó. Sok beszédnek sok az alja, sok a hibalehetőség az ilyen kibővítgetésekkel (itt is átdolgozza emberi vágyakra, esőt csinálnak, gyógyítanak, örökélet titkát tudják, segítenek, jönnek, amikor az ember kívánja stb., szép, kívánatos mese...), a végére rá sem lehet arra ismerni, ami az alapforrás volt.

Lehet, hogy maga az jó, amit kaptak, csak nem értették meg rendesen, mi a lényeg. Ez úgy lehet, mint ahogy például a Bibliát is nagyon nehéz megérteni mindenkinek, a maga mélységében, valóságában, pont ezért nem is magyarázhat ebben a témában sem tanulatlan ember.   

    Ugyanakkor probléma lehet a fordításokkal is, tehát számtalan hibát bele lehet vinni ebbe a rendszerbe, amitől már nem lesz autentikus az egész közlés. Viszont vannak olyan emberek, akiknek rugalmatlan az agyuk, s ilyen nagyon sok van, mivel ez egyfajta butaság is...! Ha ilyeneket olvasnak, azt szó szerint veszik, tehát nem tudnak józanul szelektálni, akkor a zűrzavar csak nőni fog. Ha most az itt elhangzott 20 igazságból 8 nem igaz, 12 igaz, akkor kialakult egy fals kép, mert mindent igaznak vesznek és ezáltal ők megvezetődnek. Ez elég káros dolog a továbbiakat nézve, mert ezek is okozhatják az oktalan félelmeket, igényt a szenzációkeresésre, készpénznek veszik a hamis, manipulált videókat, fényképeket.  

Itt a probléma, hogy igen széles körben megy ez a megtévesztés, s semmi köze sincs a valósághoz. Megértem, hogy az embereknek a vágyuk az, amit például a 170 óra beszélgetés az ufókkal ki is elégít, olyan, mint egy Andersen-mese; hogy jönnek az ufók, esőt támasztanak a nagy szárazságban, a darabokra tört gyerekeket újra összerakják, beszélgetnek velük stb. Ezek olyan emberi vágyak, amit ez a cikk alaposan kielégít, de közben – hogy hitelesebbé tegye magát /nekem ezzel röhejesebbé lett/ — állandóan kételkedik, meg feljelenti őket stb. Ezek számomra olyan átlátszó trükkök.   

Szeretném, hogy embertársaim számára is ez legyen, nyitott szemmel nézzék, hogy mennyire igaz ez a dolog, mennyire nem az.

Azt meg kell, hogy mondjam, hogy az UFO, az idegen földönkívüli lények téma messze nem annyira direkt, mint amennyire az írások is tálalják, kimondhatatlanul más világ az övék, s nekünk kell finomodni, hogy megértsük. Nagyon más a gondolkodás, a fogalmi rendszer, másfajta dimenziók stb. Így lehozni, ahogy sokan teszik, az olyan, mintha elmesélném, milyen illata van a rózsának, de ezt meg kellene élni, de ahhoz nekünk is változni kellene, nem is kicsit.

  Gyerekes dolog földi fogalmi szintre így lehozni azt ami így meg sem fogalmazható. Sokat ferdít a nagyon durván kimondott szavak szintjére, még csak nem is misztikusan lehozva, nem is sejtetve, hanem így direktben levágva az embernek, ez így nem igaz, nem is lehet igaz. Például nem mondhatjuk azt, hogy ha bemész egy UFO-ba, karosszékben fogsz ülni, tetejében annak még különböző fura helyek vannak, rakodóterek, mert praktikus. Ugyanakkor előadja, ahogy ufók már pár másodperc alatt akár a járműveket is átrakják, és ahol akarják, összerakják. Nos akkor minek is karosszék tárolóhellyel alul? Ugye milyen nevetséges és ellentmondásos?

 Szeretném, ha komolyan gondolkodó, kritikus lények olvasnának minket, akikkel inkább együtt gondolkodni kéne, mint mindenfélével megetetni. Az új évre azt kívánom embertársainknak, legyünk józanul kritikusak, nézzük meg azokat az elveket, amik mellett kitartunk, mert esetleg Istentől valók. Ugyanis Isten nélkül semmi sincs.  Ha valóban Istentől való, használjuk mérceként, mérjük hozzá azokat, amiket esetleg nem ismerünk, és így kiszűrhető a tévedés is.   troodon-2.jpg.jpg

Egy utolsó záró gondolat. Azt gondolom, és egyre jobban látom, nehéz tisztán gondolkodni, nehéz a teremtés okáról gondolkozni, a világegyetem működtetéséről, és hogy miért van az, hogy lelkes lények vannak. Most, hogy minket Isten elvezetett sok különleges, igen spirituális ismeretig, meglepő, hogy ezeket a dolgokat mennyire nem tudják az emberek, de még az ufó lények sem mind. Úgy látom, hogy az, ami nekünk egyértelmű, az nagyon sok lénynek még fel sem fogható, mondhatnánk kínaiul van. S ez szomorú, mert ilyenkor csak a felelősség jut az eszembe, hogy miért van az, hogy mi ezt megtudhattuk, miért van az, hogy sokan még nem.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése