2017. március 6., hétfő

Emberre jellemző torzítás UFÓ észlelés kapcsán

 Pável Márta

Emberre jellemző torzítás UFÓ észlelés kapcsán

Napokban nézem az egyik TV adót, ahol egy sorozat megy az UFO-kal való találkozásokról. Az egyik rész, csendes vigyorgásra késztetett. Egy protestáns lelkész, egy szigeten misszióban élt pár emberrel (kb. 25-en voltak), többször is látták az UFÓ-t. Volt szava, adtak a véleményére az általa működtetett közösségben. Érdeklődő, precíz, mindent leírogató, szemüveges lelkész volt.

 Úgy tűnik arrafelé gyakoriak voltak az UFÓ jelenségek, és Ő többnyire repülőnek, az USA kísérleti dolgainak, Mars csillagnak, vagy hasonlónak magyarázta a közösség előtt a látottakat. Ám egyik nap, többször is futottak hozzá az ott lakó emberek - akik színes bőrű bennszülöttek voltak-, hogy érdekes dolog van a parton, a víz felett. (Szerintem ők tudták, ugyanis érzékelhető volt, hogy ez UFO, de akkora tisztelettel voltak az atya iránt, hogy a maguk véleményét nem mondták ki… nagy kár!) A lelkészt kézen fogva rángatták, teljesen egyértelmű volt számomra/számukra is, hogy ez valódi UFO.  Mikor lejjebb ereszkedett, üvegablakok vagy nem tudom miből lévő ablakok mögött, előbb egy majd négy lény látszódott. A lelkész addig azt mondogatta, hogy ez valami amerikai kísérleti repülő, vagy  Mars bolygót  látják. De neki is valami gyanús volt, még integetett is nekik, és az egyik a lény visszaintegetett. Az este folyamán két vagy három alkalommal is láthatóak voltak.  Ami feltűnő volt, hogy a lények igen magasak lehettek, ezt abból lehet kikövetkeztetni, hogy körülbelül 150- 200 méterre volt az UFO, viszont a lények ember nagyságúnak tűntek.  Majd az UFO odament, ahol a falujuk volt, és fölötte megállt. Egyik alkalommal a lelkész egy elemlámpával jobbra-balra ingó mozgással üdvözölte őket, az űrhajó egy idő múlva szintén jobbra-balra ingó mozgással, ugyanabban a ritmusban, ahogy lelkész tette, utánozta mozgást.  Egyértelmű, hogy ez egy NEM földi szerkezet volt, az nem tudná ezt megtenni.

Számomra meggyőző volt, s úgy látszott mindenki számára egyértelműen az volt.

 Ezután következett a meglepetés, nem is akármilyen. A lelkészt az ufológusok, meg média stb. egyfolytában kérdezgették, miközben a rajzokat mutatta, és az volt a lelkésznek a következtetése, hogy ezek angyali lények voltak, akik meglátogatták a közösséget.ufo-2j.jpg

Én hívő ember vagyok, de a fejemhez kaptam. Ez nevetséges. Ez azt mutatja, hogy az ember, akár még a saját képzeletében, a saját maga világában is olyan erősen él, hogy semmi sem szabadítja ki onnan. Akár a szocializációja, akár erős közösségi befolyásoltsága olyanra festi a dolgokat, amilyenre csak ő akarja. Ez veszélyes, erre minden embernek figyelnie kell. Mi lehet igaz, mi nem? A látott képpel mit tesz az agyunk? Valóság-e az, amire azt gondolja?  Köztudottan akármit látunk, akár gyerekek vagyunk, akár felnőttünk, akár felhőket, akár bazalt kőzsákokat látunk stb., mindenütt megkeressük benne az emberi alakot, arcot, vagy aki vallásos, az UFO-ban az angyali világot látja. Így a lelkész egy kis vívódás után, majd későbbi meggyőződése szerint, a látottakat angyalokkal azonosította. Nos, erre már volt pár példa a történelemben.  

Kár hogy ez így történt, mert ez egy elég jelentős találkozás volt az idegenekkel, nyilvánvaló észlelés, kommunikáció, ami elég ritka. 

Pontosan ezért nagyon óvatosnak és nagyon önkritikusnak kell lenni, hogy mit láttunk és mit értünk meg belőle, mert ez a kettő nem biztos, hogy az, aminek felfogjuk.  Nem beszélve arról, hogy amit látunk a szemünkkel, az is kétséges, még az sem biztos, hogy a látásunk jó…, ebből amit az agyunk egyedileg összerak, az  valódi vagy objektív-e? Az embernek folyamatosan túl kell lépnie önmagán ahhoz, hogy valamennyire objektív következtetéseket vonjon le, ebben a nagyon szubjektív világunkban. Pontosan ez nehezíti az autentikus UFO ÉSZLELÉSEKET, hogy nagyon sok olyan dolgot mondanak, vélnek, ami nem úgy van, amihez az igazságnak köze sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése