2018. november 2., péntek

Megesznek-e bennünket az Ufók?

 Pável Márta

Megesznek-e bennünket az Ufók?

Nem hinném!
A Discoveryn láttam egy adást, amely azzal foglalkozott, hogy mit csinálnának velünk az ufók, ha idejönnek.

A végén egy biológus kutató azt fejtette ki, hogy szerinte az ember a csúcsán van annak a növény – állat- ember táplálékláncnak, mely egymásra alapozva épül fel. Hogyha ők (az UFÓK) fejlettebbek, és ha ők is a ragadozó világhoz tartoznának, akkor egyértelmű, hogy az embert kellene megenniük. Szerinte – ami csak egyszerűen szemlélve igaz is lehetne-, ez lenne a legpraktikusabb, hacsak a fehérjeszerkezük nem inkompatibilis az emberével (megjegyzésem: mert akkor hála Istennek megmenekültünk a fölfalástól J).  

Hát ez nem annyira jó képnek tűnik, tagadni sem tagadnám, mert nem tudom igazolni, s nem lenne korrekt, csak gondolkozni tudok efelől is.  

Nos erre az én hipotézisem, véleményem:

Az ember sem eszik meg minden állatot, nem eszi meg az elefántot, kedvenceit stb.  Szóval az ember, ha intelligens, nem eszi meg az értelmes állatot  De az ember nem eszi meg a kutyáját, macskáját sem, lelkileg kötődik hozzájuk. Még soha, sehol sem lehetett hallani, hogy valaki pl. saspörköltet evett volna, eszébe sem jutna. Ha az ember megtudja különböztetni – az idegennek vélt lények mennyivel jobban szelektálnának…-, hogy melyik lény képvisel különleges fajta értelmet, illetve egy olyan intelligenciát, amitől már – ha lett volna is, de eleve - elmenne az étvágya. És ez nekünk ad egy reményt arra – még akkor is, ha hasonlóan étkeznének, mint mi, aminek elég kicsi az esélye, ugyanis ez egy sok hibával működő rendszer…-, hogy az ufók is pontosan fogják tudni, hogy nem eszi meg az embert pontosan az intelligenciája miatt! (Más kérdés az az ember, aki viselkedésben, életvitelében alig különbözik az állattól…)

A másik az, hogy ebből a képből Istent sem lehet kihagyni.   Akár vannak itt, akár nincsenek ufók, Isten létezik és ők sem lennének függetlenek tőle. Márpedig, Isten – még ha szabad akaratot is adott, akkor - sem engedi az Őt felismerő, rá néző lényeit egy tápláléklánc részeként kipusztítani. Van egy kisugárzás, egy olyan erő, amit földi fogalmakkal nem is tudunk meghatározni, amit a többi lénynek is észlelnie kell. Ez jelzés, hogy itt stop van. Az ember nem egy akármilyen élőlény. Főleg azokat a lényeket nem engedik, akik betöltötték azt a feladatot, amiért itt vannak.  A már megvilágosodottak, felébredtek, akik olyan kisugárzással rendelkeznek, hogy az „ufók” is hozzá járnak. Én azt gondolom, hogy ezt az egész világegyetemet áthatja Isten, és itt az ufók már réges-rég megettek, elpusztíthattak volna minket, ha valahol nem kapnak  stoppot.

Ismét zen bölcsességgel fejezem be: „Ne féljünk attól, hogy nem tudunk valamit. Attól féljünk, hogy sosem tanuljuk meg.”

 

  

[1] Persze nagy kérdés, hol az értelem, mihez viszonyítjuk és tudjuk-e mi lakik pl. egy gyíkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése