2016. november 23., szerda

Kis csodák

 Pável Márta

Szobrok a szemeiket nyitogatják vagy mozog a szájuk

Több olyan kis párperces videót lehet a FB-n látni, ahol a Mária vagy Jézus szobor szája mozog, vérrel verítékezik, vagy éppen kinyitja a szemét.

Alább két ilyen videó is megtekinthető.

Felvetődik a kérdés: mennyire igaz ez?

Lehet csalás is, rettentő jó, manipulációs lehetőséget adó programok vannak.

De lehet igaz is. Amit alább kijelöltem, az bennem megmozdít valamit, jól megfigyelve ugyanezek a szobrok több variációban is előfordulnak, ergo részemről 90%-ig igaznak tartom. De ez a saját szubjektív véleményem, habár aránylag ilyen témában keveset tévedek.

Miért vannak ezek a jelenségek?

Erre a viszonylag egyszerű kérdésre nem egyszerű a válasz. Az embereknek nagy a csodaéhsége, és az emberi tudat/lélek tud teremtő is lenni. S ha baj van a világban, automatikusan nagy a vágy a menedék után, kollektív akaratból is előfordulhat ilyen jelenség, mert ezt kívánjuk. Tudom, ez most kissé kiakasztó lehet, de ez is benne van a pakliban.

A másik, hogy Isten a két legnagyobb súlyú személyen át akar felrázni, üzenni, megdöbbenteni. Ez is lehet, még akkor is, ha ezt (is) sokan kétlik. Isten ismeri az embert, tudja, milyen fafejű, azt is, hogy kellenek a katarzisok, hogy kizökkenjenek a hétköznapokból. Az emberi léleknek kell a rácsodálkozás. Kell, hogy sokszor a magára ráerőltetett racionális énje – amit a világ megkívánt tőle…  megtörjön, gyermekien, szeretettel, vágyódva rácsodálkozzon. Akár szívéből sírjon, és feltegye magának a kérdést: jól éltem eddig? Miért teszi ezt egy élettelennek tűnő szobor, miért éled meg? Ennek én, az ember is oka lehetek. Ha megszületik a lélektől lélekig való kapcsolat, a szobor, ami csak a szemnek az, valójában Istentől való erőtér, fény, és ezen a lelki oszlopon át csatornát nyit, akkor mindenki nyert.

Kérem, ilyen lélekkel is lehet ezeket a párperces filmeket nézni és szívből rácsodálkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése